Mercedes Aroz, Mariano Rajoy, Jordi Pujol

Els tres noms que configuren el títol tenen un indubtable interès. Mercedes Aroz, avui exsenadora i ex membre del PSC per considerar que…

Forum Libertas

Els tres noms que configuren el títol tenen un indubtable interès. Mercedes Aroz, avui exsenadora i ex membre del PSC per considerar que les polítiques que es venien exercint xocaven amb les seves conviccions cristianes, és una persona sorgida des de l’esquerra, d’una extensa experiència política. Membre fundadora del PSC, de l’executiva d’aquell partit, ha tingut al llarg de molts anys un paper rellevant en la vida política catalana i espanyola.

Mariano Rajoy és un polític que té una densa experiència darrere. Va arribar a ser vicepresident del govern d’Aznar, ministre en una responsabilitat tan difícil com és Interior. Lidera el PP en aquest període d’oposició i té davant un futur important perquè tot sembla apuntar que serà més aviat que tard el nou president del Govern.
Jordi Pujol és un nom que segueix actiu i que les seves opinions continuen pesant. Al mateix temps forma part inexcusable de la història política de Catalunya i, en bona mesura, d’Espanya. El seu paper en la construcció de la Generalitat com president de la mateixa des de 1980 fins a 2003, però també les seves intervencions en la política espanyola, caracteritzen un lideratge indiscutible.
Es tracta d’experiències distintes que neixen de posicions polítiques que, així mateix, ho són en gran mesura, i que coincidiran en la setmana del 5 al 9 de juliol en el curs d’estiu de la Universitat Abat Oliba-CEU, ‘Els cristians i la política en el món actual’, que en aquest sentit representarà una oportunitat extraordinària i única de conèixer el punt de vista d’aquestes tres apassionants persones.
Tanmateix, el curs incorpora, en la seva sessió d’obertura i de tancament, altres dues intervencions d’alt nivell que tenen com a fi aportar fonaments i emmarcar perspectives. Si Aroz, Rajoy i Pujol aportaran experiències, el Canceller de la Pontifícia Acadèmia de les Ciències Socials, monsenyor Marcelo Sánchez, i el Sotssecretari General del Pontifici Consell per als Laics, Dr. Guzmán Carriquiry, aportaran les claus necessàries del que signifiquen els fonaments dels cristians en la vida política. Teoria i pràctica reunides en unes atapeïdes sessions on el diàleg amb els assistents serà una peça fonamental. Qui tingui interès a conèixer més detalls del curs o bé ja inscriure’s directament en el mateix pot fer-ho en el següent enllaç:http://estiu.uao.es/inscripcions
El nombre de persones que poden assistir està limitat, lògicament, per l’aforament de l’aula i la comoditat dels assistents i, per conseqüent, regeix l’ordre d’inscripció en quan a la preferència.

Josep Miró i Ardèvol, president d’E-Cristians i membre del Consell Pontifici per als Laics

Hazte socio

También te puede gustar