Més de mil persones han presentat l’objeció de conciencia a EpC a Catalunya

Les objeccions de consciència a l’assignatura Educació per a la Ciutadania superen ja les mil només a Catalunya, i continue…

Les objeccions de consciència a l’assignatura Educació per a la Ciutadania superen ja les mil només a Catalunya, i continuen augmentant cada dia. A tota Espanya arriben a les 50.000.

La Plataforma de Pares i Mares Objectors de Catalunya ha vinculat la presentació d’objeccions davant la Generalitat amb el 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides, que al seu article 26 estableix que els pares tindran dret preferent a escollir el tipus d’educació que haurà de donar-se als seus fills, un dret fonamental que la plataforma considera atacat pel conjunt d’assignatures que formen l’ àrea d’Educació per a la Ciutadania, que no respecta les conviccions dels pares.

Respecte als procediments judicials iniciats, a Barcelona s’han presentat 17 recursos Contenciosos Administratius contra les resolucions denegant l’objecció (12 pel procediment ordinari i 5 pel procediment especial per a la protecció dels Drets Fonamentals de la Persona) i 1 recurs Contenciós Administratiu contra els Decrets de la Generalitat que desenvolupen els Decrets d’ Ensenyaments Mínims del Ministeri d’Educació a Primària i Secundària. A Lleida, s’han presentat 14 recursos Contenciosos Administratius ordinaris contra les resolucions denegant l’objecció.

De moment, els jutges encara no han dictat sentència en els recursos ordinaris. La Secció Segona de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia ha dictat 5 Interlocutòries en què es decideix la inadmissibilitat del recurs pel procediment especial, atès que considera que existeix inadecuació del procediment, contra les quals s’ha presentat recurs de Cassació davant del Tribunal Suprem i els objectors estan disposats a arribar al Tribunal Constitucional i al Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg.

En menys d’un any, els objectors han passat de ser desqualificats socialment a ser amparats per gairebé 200 resolucions judicials a tota Espanya.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>