Missioner salesià català mor a Mali en accident de trànsit

El salesià català Josep Maria Timoneda i Perarnau, de 44 anys, va morir el passat dissabte, 1 d’abril, a Mali en un accident de trànsit mentre tornava…

El salesià català Josep Maria Timoneda i Perarnau, de 44 anys, va morir el passat dissabte, 1 d’abril, a Mali en un accident de trànsit mentre tornava amb els membres de la seva comunitat a la capital del país, on en el darrer curs va treballar en una escola professional per a adults.

 

Aquest divendres, dia 4, s’ha celebrat el seu funeral a la Parròquia de Sant Nicolau de Bellpuig d’Urgell (Lleida). Cal recordar que des de l’any 2007 prestava servei com administrador de la casa salesiana de Bamako, capital de Mali.

 

En un moment del viatge, a uns 200 quilòmetres de Bamako (a la zona de Ségou i Tana), una roda punxada va fer bolcar el cotxe al qual viatjaven, i ell, adormit en la part posterior, va sortir expulsat, i va morir a l’acte.

 

La resta de salesians que l’acompanyaven, entre ells el també català Lluís Maria Oliveras, van patir algunes contusions. Per la seva banda, l’arquebisbe de Bamako, Jean Zerbo, va fer enviar una ambulància per traslladar el seu cos, i els altres salesians contusionats, a la capital.

 

El pare Timoneda va tenir una llarga trajectòria professional i finalment, després de vuit anys de treball a la comunitat salesiana d’Abidjan, com a responsable del Centre Juvenil, de la pastoral juvenil de la Parròquia i de la Casa d’Acollida per a infants del carrer, va esdevenir el responsable provincial del departament de desenvolupament.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>