Nou disc monogràfic de l’Escolania de Montserrat

L’Escolania de Montserrat acaba d’editar un nou disc monogràfic que recull obres inèdites d’un dels grans mestres de l’Escola de Montserrat, el P. Miq…

L’Escolania de Montserrat acaba d’editar un nou disc monogràfic que recull obres inèdites d’un dels grans mestres de l’Escola de Montserrat, el P. Miquel López (1669-1723).

 

Aquest CD el composen 16 peces vocals i per a orgue, i inclouen obres com la Missa a Onze, obres inèdites com Ave Regina Caelorum i Alma Redemptoris Mater i altres antífones marianes.

 

Ha estat enregistrat a la Basílica de Santa Maria de Montserrat juntament amb de la Capella de Música de Montserrat i el conjunt instrumental La Caravaggia, sota la direcció de Joaquim Piqué i Calvo, acompanyat a l’orgue per Eduard Vila.

 

La producció del disc ha anat a càrrec de Discos Abadia de Montserrat (DAM), amb la col·laboració de la Fundació Caixa Catalunya, i ha estat editat per Discmedi.

 

Les 16 peces que s’inclouen en el disc compacte P. Miquel López (1669-1723) estan pensades per ser interpretades amb els instruments usuals que utilitzaven els escolans de l’època: l’orgue positiu, els violins, el violó, la xeremia, el sacabutx, el clarí, les cornetes, el baixó, l’arpa, el clavicordi o el clavecí.

 

Per aquesta raó, el conjunt instrumental que acompanya les veus blanques montserratines és La Caravaggia, grup creat pel cornetista Lluís Coll l’any 2004, que està dedicat a la interpretació amb criteris històrics de la música del renaixement i del barroc.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>