Opus Dei, protestants i ortodoxos: Cimera ecumènica a Barcelona

Cimera ecumènica a Barcelona els pròxims dies 19 i 20 de febrer. Ho organitza el Centre Sacerdotal Montalegre, de l’Opus Dei, i la delegació diocesana…

Cimera ecumènica a Barcelona els pròxims dies 19 i 20 de febrer. Ho organitza el Centre Sacerdotal Montalegre, de l’Opus Dei, i la delegació diocesana del Ecumenisme de l’Arquebisbat de Barcelona, la trobada contarà amb la destacada presència del cardenal Walter Kasper, president del Pontifici Consell per a la Promoció de la Unitat dels Cristians.

 

Estret col·laborador de Benet XVI i un dels cardenals que li van acompanyar en el seu recent viatge a Turquia, el cardenal Kasper efectuarà en la capital catalana la presentació mundial del seu llibre Ecumenisme espiritual, una guia pastoral sobre la pràctica del ecumenisme.

 

Aquesta cita ecumènica catalana s’inscriu en el marc del desenvolupament de la III Assemblea Ecumènica Europea, que conclourà entre els dies 4 i 9 de setembre pròxim en la terra ortodoxa de Sibiu, a Romania.

 

Opus Dei, protestants i ortodoxos

 

Un paper determinant en l’organització d’aquest esdeveniment correspon al Centre Sacerdotal Montalegre, associació vinculada a l’Opus Dei. En aquesta ocasió dedica les seves anuals Jornades de Qüestions Pastorals, que arriben a la seva 42ª edició, a l’Ecumenisme espiritual i de la caritat.

 

L’aposta de l’Opus Dei a favor de l’ecumenisme es veu reflectida en la col·laboració, fins a ara inèdita, entre el Centre Sacerdotal Montalegre, que dirigeix mossèn Joan García Llobet, i Ecumenisme de Barcelona, que dirigeix monsenyor Jaume González-Agàpito.

 

A més dels esmentats, en la trobada participaran també Jeremie Caligiorgis, metropolità ortodox i president de la Conferència Europea de les Esglésies; Pedro Rodríguez, delegat de la Prelatura de l’Opus Dei a la III Assemblea Ecumènica Europea; Adolfo Gonzalez Montes, bisbe d’Almería i president de la comissió de Relacions Interconfessionals de la Conferència Episcopal Espanyola; i Antonio Cruz Suárez, doctor en Biologia, Pastor de l’Església Evangèlica Unida.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>