Paraules de Lluís Martínez Sistach sobre la vinguda del Papa a Barcelona

Els he convocat per comunicar una boníssima notícia: el Sant Pare Benet XVI ha acceptat la invitació que li vaig fer i vindr&agra…

Els he convocat per comunicar una boníssima notícia: el Sant Pare Benet XVI ha acceptat la invitació que li vaig fer i vindrà a Barcelona a presidir la consagració del Temple de la Sagrada Família. El Sant Pare vindrà el diumenge dia 7 de novembre d’aquest any per la celebració solemne en el nostre estimat Temple de la Sagrada Família.

És una notícia que té una dimensió mundial per tractar-se, en primer lloc, de la visita del Sant Pare que sempre té aquest ressò, i en segon lloc, per venir a consagrar el Temple de la Sagrada Família que és un monument religiós patrimoni de la humanitat, obra de l’arquitecte Antoni Gaudí que té la causa de beatificació introduïda a Roma, un temple conegut arreu del món i visitat per milions de persones de tots els països dels cinc continents, i és l’església més important per la seva significació artística que es construeix en el món
En nom de tota l’arxidiòcesi de Barcelona i propi agraeixo moltíssim al Sant Pare la seva benvolença i la seva disponibilitat i sol·licitud apostòlica per haver acceptat fer aquesta visita amb motiu de la consagració del Temple de la Sagrada Família. Això posa en relleu també l’afecte que el Sant Pare té a la nostra arxidiòcesi i ciutat de Barcelona, a Catalunya i a tota Espanya. El Sant Pare visitarà el dia abans Santiago de Compostel·la amb motiu de la celebració de l’Any Sant.
El nostre agraïment l’hem de manifestar amb el nostre afecte al Sant Pare, amb la nostra pregària constant pel seu ministeri de successor de l’apòstol Pere al servei de tota l’Església i amb el nostre acolliment filial, devot i entusiasta quan vingui a la nostra ciutat de Barcelona i estigui entre nosaltres.
La visita del Sant Pare Benet XVI confirmarà la nostra fe, enfortirà la nostra esperança i esperonarà la nostra caritat. Serà per a tots nosaltres un autèntic do de Déu. La seva presència i el seu magisteri ens enriquiran en la nostra vida cristiana de fidelitat i amor a Déu i a l’Església.
Ens hem de preparar espiritualment per la visita del Sant Pare, del Bisbe de Roma i successor de l’apòstol Sant Pere que és el principi i fonament de la unitat de tota l’Església i estarà aquí a casa nostra. Lliurem-nos tots a preparar aquesta visita del Sant Pare i preparem-nos-hi amb la pregària i amb la solidaritat envers els pobres i necessitats.
La presència del Papa en la consagració d’aquest Temple de la Sagrada Família manifesta la importància que té el matrimoni i la família per al bé de les persones, de l’Església i de la societat i com s’ha de treballar al servei de la defensa i ajut a les famílies.
Des d’ara demano i agraeixo la col·laboració necessària de les parròquies, comunitats, moviments, associacions, institucions i escoles d’Església, així com de les autoritats, institucions i mitjans de comunicació al servei d’aquesta important visita.
† Lluís Martínez Sistach
Cardenal Arquebisbe de Barcelona
Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>