Per la Mercè, Sistach recorda Àfrica i Sáiz Meneses visita la presó de Quatre Camins

Mons. Martínez- Sistach, Arquebisbe de Barcelona, va voler parlar de la immigració durant la seva homilia de la Celebració en honor de la Mare de Déu …

Mons. Martínez- Sistach, Arquebisbe de Barcelona, va voler parlar de la immigració durant la seva homilia de la Celebració en honor de la Mare de Déu de la Mercè. Recordà la implicació de l’Església i d’altres instituicions properes en aquest àmbit i remarcà "la necessitat d’un pacte d’Estat per les Migracions per tal d’avançar en una línia de consens social, que ha d’implicar més i més tots els membres de la Unió Europea."

Mencionant especificament el cas africà, va demanar més esforços. "La nostra ciutat pertany al món ric, a la Unió Europea, i està cridada a viure solidàriament amb els pobres i necessitats dintre de casa nostra i d’arreu. El nostre món ha començat aquest nou mil·lenni carregat de greus contradiccions. D’una banda, es dóna un creixement cultural, tecnològic i econòmic que ofereix a uns pocs afortunats grans possibilitats. Però, d’altra banda, hi ha milions i milions de persones al marge del progrés que malviuen en unes condicions de pobresa i de misèria que fereixen la dignitat de la persona humana."

"Fereixen els nostres sentiments humans i cristians la realitat i les imatges de la munió d’immigrants que arriben o pretenen arribar aquí en condicions dramàtiques i inhumanes -denuncià l’Arquebisbe-. La creixent realitat de la immigració obeeix fonamentalment a la impossibilitat de trobar feina i mitjans per guanyar-se la vida al seu país, i no troben altra sortida que emigrar. Convé recordar el que ara fa ja quaranta anys digué el Concili Vaticà II: que és preferible exportar capitals que no pas exportar persones."

El Bisbe de Terrassa visita Quatre Camins

 
També dintre de la vocació d’alliberament de la Mare de Déus de la Mercè, patrona dels centres penitenciaris i de la pastoral penitenciària, el Bisbe de Terrassa, Mons. Saiz Meneses  visità diumenge passat el Centre de Quatre Camins, a La Roca del Vallès. El bisbe va saludar els responsables, els interns i els voluntaris i després  celebrà una Eucaristia al mateix centre.
 
El Bisbe va dedicar també la seva carta dominical d’aquell dia a la importància de la pastoral penitenciària a la diòcesi a partir de la reflexió sobre les diverses visites realitzades al centre penitenciari situat a la demarcació.

El bisbe de Terrassa  ja ha celebrat dos Nadals en aquest mateix centre, el de  Quatre Camins a La Roca del Vallés. En aquella darrera ocasió visità el pavelló dels ingressos i el pavelló de psiquiatria, presidí la celebració de l’Eucaristia i seguidament compartí un piscolabis amb els interns. L’any passat, amb motiu de la festivitat de la Mare de Déu de la Mercè, també visità el centre.

 

Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>