Preveres i laics conversen sobre nova evangelització

Un dia abans de la inauguració del nou Centre Tarraconense El Seminari, dimarts passat, dia 24 de gener, una vintena de preveres i laics de l&r…

Un dia abans de la inauguració del nou Centre Tarraconense El Seminari, dimarts passat, dia 24 de gener, una vintena de preveres i laics de l’arxidiòcesi de Tarragona van tenir l´oportunitat de conversar amb Mons. José Octavio Ruiz Arenas, Secretari del Consell pontifici per a la promoció de la nova evangelització. El prelat ha vingut expressament de Roma per a la inauguració del nou Centre cultural i pastoral que neix amb la voluntat de ser un espai de reflexió, estudi i debat obert a la societat.

Després d´una breu presentació d´aquest nou dicasteri per a la promoció de la nova evangelització, instituït el mes de juny de 2010, Mons. Ruiz Arenas va anomenar alguns exemples que s´han donat o s´estan donant en l´àmbit de la nova evangelització. «La JMJ com a rostre de l´església universal i la importància de l´ús de les xarxes socials per a la seva convocatòria, la trobada que va tenir lloc el passat mes d´octubre sobre nous evangelitzadors per a la nova evangelització amb representació de quatre-centes realitats d´arreu d´Europa i que va servir com a llançament de l´Any de la fe o la Missió Metròpoli que s´està duent a dotze ciutats europees marcades per una important secularització són algunes de les activitats que ja es promouen per aquesta finalitat.»
El Secretari d´aquest nou consell pontifici va dir que «no es tracta d´acompanyar només als que ja hi són, sinó al 90% restant que no hi és», va subratllar Mons. Octavio Ruiz. Per això -va afegir- «ens cal crear espais de diàleg i tenir una conversió pastoral que ha de començar en primer lloc per nosaltres mateixos». El Secretari del consell pontifici per a la nova evangelització va destacar que l´Amèrica Llatina porta més de trenta anys treballant en aquest camp. No és estrany, doncs, que el sant Pare no hagi dubtat en nomenar-lo per estar al capdavant d´aquest dicasteri.
Responent algunes preguntes dels allí presents, Mons. Ruiz va destacar que la nova evangelització mai ha de menystenir el que s´ha fet fins ara. «L´església ha tingut moltes crisis però ha tornat a sorgir i ha donat molts fruits». El valor de la coherència, del testimoniatge, de ser apòstol en ple segle XXI i de l´autenticitat que tot cristià ha de viure van ser alguns dels temes tractats durant la conversa. El Secretari d´aquest Consell pontifici considera, també, que la nova evangelització obrirà les portes al diàleg ecumènic i «pot ser molt interessant.»
Amb motiu de la proclamació de l´Any de la fe, Mons. Ruiz Arenas va anunciar que es crearan tres observatoris de la nova evangelització: un a Amèrica Llatina, als Estats Units i un darrer a Europa. La voluntat és obrir una pàgina web per a què tot el món pugui compartir experiències, notícies, vídeos, activitats i poder estar assabentat de tot el que va succeint en aquest àmbit. Mons. José Octavio Ruiz va transmetre que agrairà molt des de Roma anar rebent totes les iniciatives que sorgeixin sobre nova evangelització a l´arxidiòcesi de Tarragona.
Hazte socio

También te puede gustar

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>