Prostitució i ‘esquizofrènia’ socialista: A Catalunya volen aprovar-la i a Balears al contrari

Ni els propis mandataris del PSOE es posen d’acord a l’hora de posicionar-se sobre una possible legalització de la prostitució. L’esquizofrènia social…

Ni els propis mandataris del PSOE es posen d’acord a l’hora de posicionar-se sobre una possible legalització de la prostitució. L’esquizofrènia socialista en aquest tema arriba al punt que, mentre a Catalunya la consellera d’Interior de la Generalitat, Montserrat Tura, projecta una normativa per regular el sector del comerç del sexe, a Balears el PSIB acusa al PP de ‘legalitzar’ la prostitució.

 

El Govern balear que presideix el popular Jaume Matas ha elaborat un projecte de llei que pretén “regularitzar de forma encoberta la prostitució”, diuen els socialistes. La nova normativa inclou la regulació de tres activitats vinculades a la prostitució en el projecte de llei de règim jurídic de llicències d’activitats. Es tracta dels ‘table-dance’, els ‘peep shows’ y les cabines de vídeo.

 

‘Espectacles eròtics’

 

El diputat socialista Antoni Diéguez va manifestar que el seu grup està “totalment” en contra que es regulin aquest tipus de negocis, catalogats en la nova normativa com ‘locals d’espectacles públics eròtics’, ja que suposen regularitzar una activitat que no és altra cosa que “una forma d’esclavitud contemporània”, tal com l’ha definit l’ONU. De fet, els empresaris del sector són els primers que reclamen la “legalització de la prostitució”.

 

Caldria suggerir-li a Diéguez que transmeti el mateix missatge als seus correligionaris catalans, obstinats a donar ales a organitzacions que es dediquen a la prostitució, quan són les autèntiques beneficiàries d’una suposada legalització del comerç sexual. Unes organitzacions que, a més, en moltes ocasions poden estar directament relacionades amb les màfies que trafiquen amb prostitutes.

 

Precisament, tal com assenyalava un estudi de la Universitat Abat Oliba CEU, del qual ens vam fer ressò recentment, legalitzar la prostitució equival a legitimar “una expressió de violència contra la dona que s’alimenta del tràfic de persones”. “L’única normativa ajustada al fenomen de la prostitució és la seva abolició”, deia l’informe d’aquesta universitat.

 

“Persecució del client”

 

El Govern hauria de promoure la persecució del client i no incitar-lo que acudeixi a aquests locals que ofereixen sexe”, va dir el diputat socialista davant la iniciativa del Govern balear. Diéguez va insistir que el model que propugna el PSIB-PSOE està més pròxim al dels països com Suècia, que penalitza al client.

 

Al mateix temps, el socialista va ironitzar amb una frase que va irritar especialment al Partit Popular: “Amb aquesta llei, no haurien d’anar a Moscou”. Es referia Diéguez a la recent presència d’una delegació de Balears en el ‘Rasputín’, un prostíbul de Moscou.

 

Menors en discoteques

 

Una altra de les qüestions polèmiques de la nova llei és que estableix en 16 anys l’edat mínima per entrar a les discoteques. El diputat socialista opina que la rebaixa d’edat (en principi s’establia en 18 anys tret de les ‘gal·les de tarda’) es deu “a pressions dels empresaris”.

 

Aquesta llei “no protegeix als menors”, va dir Diéguez, qui va apuntar també que la millor forma de protegir-los del consum de begudes alcohòliques i de contactes amb “gent adulta amb ganes de diversió” és restringir el seu accés a aquests locals.

 

Per la seva banda, el conseller d’Interior, José María Rodríguez Bárbara, va argumentar per defensar-se de les crítiques que el que fa el projecte és “recollir una realitat que ja existeix” i va negar que es fomentés la prostitució.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>