Rick Santorum, una gran oportunitat per a Puerto Rico

Segueix-me a Twitter: @jmiroardevol El candidat catòlic a les presidencials, Rick Santorum, no és, com alguns intenten presentar-li, u…

Forum Libertas

Segueix-me a Twitter: @jmiroardevol


El candidat catòlic a les presidencials, Rick Santorum, no és, com alguns intenten presentar-li, un membre de l’ala radical del Partit Republicà, ni tan sols forma part del moviment ‘Tea Party’. Es tracta simplement d’un catòlic compromès, un catòlic que assumeix amb coherència el que diu el Papa i l’Església respecte a la família, el dret a la vida, el matrimoni o el dret dels pares a l’educació dels fills.

És un home que està fent una llarga trajectòria. Ara mateix, segons l’últim sondeig del Washington Post, es trobaria només a quatre punts de l’actual president Obama, tot i l’escassetat extraordinària de mitjans econòmics de què disposa. Això és així no només perquè sembla un home honest, sincer, que serveix amb claredat a les seves conviccions i no respon a les pràctiques dels polítics professionals a l’ús, sinó també perquè és un candidat de base popular. Són els treballadors que voten republicà o que són independents els que segueixen i donen suport a Santorum, són la gent d’ingressos mitjans i baixos, són persones també, en molts casos, que no han nascut als Estats Units, perquè el perfil dels seus votants no respon al paradigma del votant republicà de la Costa Est: blanc, anglosaxó i protestant.

Aquest candidat popular viatja ara a Puerto Rico i es dóna la circumstància que aquest Estat lliure associat té, per primera vegada en la seva història, la possibilitat de marcar d’una manera extraordinària les eleccions a la presidència dels Estats Units si atorga a Rick Santorum el seu vot. I això és així perquè el gruix del vot porto-riqueny es diferencia del conjunt dels Estats Units per ser majoritàriament catòlic i té en Rick Santorum el candidat que millor li pot representar, el que millor respon a la forma d’entendre la vida, la societat i la economia dels porto-riquenys. Mai fins ara havia existit tal proximitat i per això la primàries, en el cas de Puerto Rico, tenen una rellevància especial. Perquè li permeten, per primera vegada, conjugar simultàniament el vot per a unes eleccions a la presidència dels Estats Units i la identitat porto-riquenya.

Josep Miró i Ardèvol, president d’E-Cristians i membre del Consell Pontifici per als Laics

Hazte socio

También te puede gustar