Sense sostre a Barcelona: Cercar els qui ningú no cerca mai

Més de 500 persones es van mobilitzar aquest dimecres, 12 de març, a la nit per ajudar a fer un càlcul qualitatiu i quantitatiu de persones que dormen…

Més de 500 persones es van mobilitzar aquest dimecres, 12 de març, a la nit per ajudar a fer un càlcul qualitatiu i quantitatiu de persones que dormen al carrer mitjançant el desplegament de persones per tota la ciutat.

 

“Em va agradar la idea d’anar a cercar-los, per què són persones que normalment són ignorats, mai ningú no els busca. Era fixar-te en coses que normalment no et fixes”, assegura la Isabel Pera en declaracions a Flama.info.

 

L’Anna, la Cristina i la Isabel són tres joves que han participat en el recompte de persones sense sostre, que organitzava la Fundació Un sol món de Caixa Catalunya, en coordinació amb altres entitats.

 

A les vuit de la tarda del dimecres totes les persones voluntàries pel recompte van trobar-se al Club Sant Jordi Barcelona-Raval, del carrer Sant Pau, on els voluntaris van poder sopar plegats uns entrepans i intercanviar noms i impressions prèvies.

 

Com ens explica l’Anna Roig, una jove voluntària de 26 anys que prové del Projecte Sostre, a les 10.30 s’iniciava el recompte amb la trobada per zones amb els responsables de cada una d’elles. Tots els voluntaris portaven una identificació on es podia llegir ‘voluntaris per una nit’.

 

Una vegada els voluntaris estaven en el punt de partença de les seves zones, juntament amb el respectiu responsable, començava el recompte.

 

Els testimonis

 

L’Anna Roig, “sensibilitzada amb aquest col·lectiu”, li va correspondre una zona de l’Eixample. “M’emporto una sorpresa que és a més una bona notícia. En la nostra zona on, segons ens van dir, hi hauria molta feina, només vam trobar quatre persones. Dues d’elles dormien dins un caixer, i les altres dues es trobaven de pas”, diu.

 

Aquesta voluntària destaca de la nit passada la relació que es va crear entre les sis persones del grup, totes elles de diverses edats i amb motivacions diferents. En el seu grup hi havia veïns del mateix barri que recorrien i queno coneixien les persones que van trobar. Aquestes es van negar a parlar amb els voluntaris.

 

La Cristina Ruano, de 22 anys, diu que es va assabentar a través de correus electrònics de diferents associacions i grups que sovinteja de caire cristià. Va pensar que seria bo “donar unes hores” per poder ajudar a la millora en la coneixença i condicions d’aquest col·lectiu.

 

A Ruano li va correspondre una zona de Nou Barris, on no acostuma haver-hi gent sense sostre i, de fet, no van trobar ningú. Diu que es queda impressionada pel fet que centenars de persones han estat capaces de comprometre’s en un projecte així, durant “la nit d’un dimecres entre setmana”.

 

La Isabel Peraté 29 anys i es també voluntària del Projecte Sostre. “Em vaig assabentar a través del Sostre i vaig pensar que era una iniciativa ciutadana que podia ser útil, que valia la pena oferir suport, i a la fi, era només un dia”.

 

La Isabel també va ser a l’Eixample, a la zona de l’escola industrial. Van començar a les 10.30, érem sis persones, tres joves, i tres majors de cinquanta anys.

 

Va ser una nit molt tranquil·la” explica. Trobaren cinc persones, tres d’elles dormint, i dues amb les que varem poder realitzar l’entrevista tipus del recompte, per recopilar dades sobre el col·lectiu.

 

Explica que durant l’experiència “era un fixar-te en coses en les què normalment no t’hi fixes.[…] Em va agradar la idea de d‘anar a cercar-los, perquè són persones que normalment són ignorades”.

 

Articles relacionats:

 

Persones sense sostre: èxit de voluntaris per fer un recompte a Barcelona

Hazte socio

También te puede gustar

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>