Tàrrega: 4.000 persones assisteixen a l’Aplec de Sant Eloi

Unes 4.000 persones renovaren el passat diumenge, 13 de setembre, la tradició de pujar al Parc Municipal de Sant Eloi per celebrar el tradicion…

Unes 4.000 persones renovaren el passat diumenge, 13 de setembre, la tradició de pujar al Parc Municipal de Sant Eloi per celebrar el tradicional Aplec caracteritzat per la Missa i l’esmorzar amb coca i préssec, segons ha informat el portal de notícies Flama.info. La trobada a Sant Eloi perdura en el temps amb molta devoció i moltes famílies de targarins i gent de fora acudeixen a honorar al Sant Bisbe de Limoges, patró dels argenters, en la seva ermita de més de set segles d’història. La celebració popular s’inicià de bon matí a l’ermita que l’orfebre targarí Simó Canet li dedicà (1248), la qual l’any vinent complirà els seus 762 anys.

La solemne missa estigué presidida pel nou rector de Tàrrega, Josep Maria Vilaseca, acompanyat de les autoritats locals, encapçalades pel alcalde, Joan Amézaga, junt amb el president dels Amics del Arbre, Jaume Aligué. En acabar els nombrosos fidels que omplien el temple, entonaren el cant dels Goigs en honor de Sant Eloi, lletra del poeta local Antoni Bonastre i música del director de l’Orfeó Nova Tàrrega, Jaume Vidal, amb l’acompanyament musical de la Capella Parroquial.
Aquesta important trobada festiva de l’Aplec de Sant Eloi, sempre el segon diumenge de setembre de cada any, continuà per tot el Parc amb el tradicional esmorzar de coca i préssec, venda de firetes i la rajola commemorativa, ball de gegants a càrrec de la Fal·lera Gegantera i els Grallers de la Barra. Enguany amb dos convidats d’excepció, els gegants en Treball i Cultura en qualitat de Tàrrega, Ciutat Gegantera 2009. També el 25è Concurs Nacional de Colles Sardanistes, i demostracions canines a càrrec del Club Agility.
Cal destacar la presentació de les obres molt avançades de la segona fase de la millora i embelliment del Parc corresponents als plans de la rehabilitació que s’estan fent al redós de la Font del Congrés Agrícola Català- Balear, preparatòries de les festes del seu centenari el 15 de maig de 2010, unes obres importants a càrrec de l’Associació Amics de l’Arbre que té cura del parc municipal, amb ajuts d’altres institucions. També s’inauguraren tres nous trams de la Balconada Romàntica situada vora el Finestral Gòtic.
Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>