Terrassa tindrà el seu propi seminari major

Amb la festa de Sant Pere i Sant Pau,  el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, ha signat el decret per a constituir un Seminari Major Diocesà …

Amb la festa de Sant Pere i Sant Pau,  el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, ha signat el decret per a constituir un Seminari Major Diocesà de Terrassa, que tindrà la seva ubicació al carrer Santjoanistes núm. 2 de Valldoreix., a l’antic monestir de les monges santjoanistes, que s’han traslladat al País Vasc.
 
El bisbe Saiz Meneses ha nomenat Mn. Salvador Cristau Coll com a Rector del Seminari Major Diocesà, a Mons. Joan Esquerda Bifet com a assessor espiritual i a Mn. Emili Marlès Romeu com a assessor acadèmic.

Després d’haver realitzat consultes durant dos anys de vida diocesana a preveres i laics, el bisbe ha vist la conveniència  i necessitat de constituir un Seminari. Va demanar el parer al Consell de Govern, al Consell Presbiteral i al Consell Pastoral Diocesà. També va ser objecte de reflexió en una reunió del Consell d’Arxiprestos. En totes les consultes realitzades les opinions majoritàries foren àmpliament favorables a la creació del Seminari.

 
Saiuz Meneses agraeix la generositat de la comunitat del Monestir de la Mare de Déu d’Alguaire i Sant Joan de Jerusalem, de les monges santjoanistes, les quals s’han traslladat al Monestir de Salinas (Àlaba). Han cedit a la diòcesi,  mitjançant una aportació simbòlica, l’edifici del cenobi per a ubicar-hi el Seminari Major Diocesà.
 
Aquest fet fa possible iniciar el projecte per al proper curs.

El Codi de Dret Canònic estableix  en el cànon 237 “que a cada Diòcesi hi hagi un seminari major, en tant que sigui possible i convenient”.  Així mateix el Directori per al ministeri pastoral dels Bisbes, “Apostolorum succesores”, en fa referència explícita i subratlla que “ el bisbe ha d’insistir de manera decidida i amb convicció sobre la necessitat del seminari major com a instrument privilegiat per a la formació sacerdotal i ha de treballar per tal que la diòcesi tingui un seminari major propi, com a expressió de la pastoral vocacional de l’Església particular i al mateix temps com a comunitat eclesial peculiar  que forma els futurs preveres a imatge de Jesucrist, bon pastor “(núm. 85).

Al llarg dels dos anys de vida de la diocesi egarense, els seminaristes de Terrassa estudiaven i vivien al seminari de Barcelona. Encara hi continuaran estudiant a Barcelona, on està la Facultat Eclesiàstica de Filosofia de Barcelona i la Facultat de Teologia de Catalunya.

Els bisbat de Terrassa ha fet públics uns canvis i nomenaments de rectors que reestructuren bona part de la diòcesi. La totalitat de novetats es pot llegir aquí.
 
Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>