Tot i ser agnòstic, el conseller de Medi Ambient s’encomana a la Moreneta perquè plogui

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va reconèixer, en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, que, tot i que és “agnòstic”…

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va reconèixer, en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, que, tot i que és “agnòstic”, es va encomanar a la Mare de Déu de Montserrat perquè fes ploure, durant els funerals de Cassià Maria Just. Quan es va adreçar a la Moreneta li va dir “saps que sóc agnòstic, però si pots fer alguna cosa, fes-ho”.

 

Francesc Baltasar no es pot imaginar una negativa del govern espanyol envers el transvasament del Segre, i ha dit que esperarà que l’executiu espanyol l’autoritzi abans de fer qualsevol moviment.

 

No començarem les obres sense tenir clara la posició del govern espanyol”, va afirmar, abans d’explicar que, tot i que la durada prevista de les obres és de cinc mesos, no s’arribarà tard.

 

Amb el permís a la mà, “si cal treballarem en 3 torns”, va agefir el conseller, a qui li “agradaria que (l’obra) entrés en funcionament el 15 d’octubre”, malgrat que si en comptes del 15 fos el 30 d’octubre, “no passaria res”.

 

Baltasar també va explicar que el mes de novembre ell i la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, van acordar no fer públic el transvasament del Segre fins després de les eleccions del 9 de març.

 

“Es van comprometre a estudiar-ho, però també em van dir: ‘per favor aquest tema no el toquem ara que estem en un període preelectoral. És evident que en parlarem i, a més, confiem entre tots que el moment que tinguem aleshores, -i no ho deia des del punt de vista polític, que quedi clar, sinó que es referia al moment que tinguem aleshores pel que fa a la meteorologia-, no ens porti a haver de debatre això’. -I vostè ho va acceptar?”, li pregunta Antoni Bassas- De no parlar-ne en el sentit de no formular públicament aquest tema”, li respon Francesc Baltasar.

 

El titular de Medi Ambient també va remarcar que no treballa “sota la hipòtesi d’haver de tancar l’aixeta”, i ha deixat clar que el transvasament del Roine és una possibilitat que no es preveu fins després del 2025.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>