Turisme religiós a les comarques de Barcelona: rutes religioses

Publireportatge Les comarques de Barcelona presenten una extraordinària densitat d’indretsde naturalesa religiosa l’interès de la…

Forum Libertas

Publireportatge


Les comarques de Barcelona presenten una extraordinària densitat d’indretsde naturalesa religiosa l’interès de la qual depassa en molt l’àmbit local, àdhuc el català. Es tracta sobretot d’elements del patrimoni històric i arquitectònic, però també de béns immaterials com les celebracions i commemoracions religioses d’arrel popular, i també, en menor mesura, d’elements de la cultura gastronòmica.

L’Àrea de Turisme Religiós d’e-Cristians amb el suport de la Diputació de Barcelona ha iniciat una cerca dels indrets, festivitats o gastronomia que per la seva singularitat i característiques religioses les fan destacables.
Oferim a continuació una de les panoràmiques possibles en forma de rutes, per conèixer els racons que les comarques de Barcelona amaguen en l’àmbit del turisme religiós.
Les rutes religioses a les comarques de Barcelona
Per a poder gaudir dels monuments hi ha diferents rutes de visites, agrupades per diferents interessos. Entre d’altres, es proposa una ruta de contrast entre el renaixement i el barroc arquitectònics, gaudir de la llum renaixentista de la Basílica de Santa Maria d’Igualada i també de les ombres barroques de Sant Martí de Sant Celoni; així com rutes del romànic més auster al gòtic més elevat d’un estil característic com no es va donar a la resta d’Europa.
També hi ha rutes de veneracions a diferents sants com Sant Vicenç, Sant Esteve, Sant Pere o Sant Ignasi que forma part d’una ruta a més gran escala que creua Espanya des del País Basc fins a Catalunya.
La ruta de les Ermites Provincianes
El misteri de les catedrals
Gòtic, l’anhel d’elevació
Modernisme i Noucentisme religiós al Baix Llobregat, Osona i el Barcelonès
Convents: Edificacions per a la vida religiosa
Monestirs: Un viatge a les comunitats religioses
Renaixement i Barroc: Llum i ombres
Romànic al Maresme i el Vallès oriental
Ruta Mariana
La ruta de Sant Esteve
La ruta de Sant Ignasi
La ruta de Sant Pere
La ruta de Sant Vicenç
Hazte socio

También te puede gustar