Una bona iniciativa del Partit Popular

Segueix-me a Twitter: @jmiroardevol El Partit Popular a Catalunya ha proposat que les subvencions que defineixen com "ideològiques" …

Forum Libertas

Segueix-me a Twitter: @jmiroardevol

El Partit Popular a Catalunya ha proposat que les subvencions que defineixen com "ideològiques" i també les "ajudes directes a les empreses", que el Govern de CiU ha aplicat en aquesta legislatura, es facin servir en el futur per ajudar a les famílies més afectades per la crisi. Defensa d’aquesta manera el concepte de que la família és la columna vertebral del conjunt de la societat, no només per a la vertebració de la mateixa a través de la socialització dels seus membres i les tasques educatives que només ella pot realitzar, sinó també perquè és un agent econòmic decisiu i malgrat això oblidat.

El Partit Popular català encerta de ple amb aquesta visió i això cal subratllar. Qui ho faci en plena campanya electoral és lògic. Mai he entès les crítiques que de vegades es formulen en termes de "electoralisme" quan es realitzen propostes noves, trencadores o interessants en plena campanya electoral. Aquesta és la seva raó. Si no s’utilitza per proposar iniciatives i exposar l’interès de l’elector, la campanya electoral és una simple baralla de galls en uns petita gallera. I, certament, això és el que menys ens importa i interessa.

El problema no és que es faci això que es diu electoralisme, i el que ara ha fet el PP per tant no ho és, sinó que després s’incompleixi sistemàticament allò que s’ha promès. Aquesta és la qüestió greu. Però que es presentin molts plantejaments positius és la raó de ser d’una pugna electoral. De fet, la base de la mateixa, el que hauria d’ocupar més temps, hauria de ser precisament això, competir entre projectes i propostes positives i deixar la crítica i la desqualificació de l’altre, sobretot la desqualificació, en tercera línia.

Per tant, benvinguda sigui la iniciativa del PP, seria bo que altres forces polítiques prenguessin bona nota d’això i que es generalitzés aquest tipus de plantejaments que converteixen la família pel que realment és: la única institució necessària i socialment valuosa, de la qual depèn el bon funcionament en tots els ordres de la societat.

Subratllades les bondats del fet, només un però: és una llàstima que el PP tingui aquest tipus d’iniciatives, sobretot des de l’oposició, però que quan té ocasió de governar no les porti a terme en els termes que les promet i en alguns casos ni tan sols se les plantegi. Dit això, ho reitero, benvinguda la proposta del PP. Menys dóna una pedra i qui no es consola és perquè no vol.

Josep Miró i Ardèvol, president d’E-Cristians i membre del Consell Pontifici per als Laics

Hazte socio

También te puede gustar