Una obra de teatre sobre Sant Francesc Xavier s’estrena a Lleida

L’obra de teatre "XVR", basada en la vida de Sant Francesc Xavier s’estrena dissabte 2 de desembre al teatre de l’Acadèmia Mariana de Lleida…

L’obra de teatre "XVR", basada en la vida de Sant Francesc Xavier s’estrena dissabte 2 de desembre al teatre de l’Acadèmia Mariana de Lleida.

El guió és de Marc Vilarassau i l’obra està dirigida per Jaume Belló. El protagonista de l’obra és un dels sants més internacionals.

Sant Francesc Xavier, jesuïta i missioner, navarrès universal, patró de les missions catòliques i precursor de la multiculturalitat i el diàleg interreligiós, va recórrer més de cent mil quilòmetres, a peu o per mar, i va unir en la seva persona dos mons tan fascinants com allunyats en l’espai i en la mentalitat: l’orient amb l’occident.

L’obra de teatre parla de la transformació d’una persona que té el coratge d’abandonar les pròpies seguretats per seguir les petjades d’un Déu que depassa sempre les fronteres que volem imposar-li. Francesc Xavier va començar batejant els indis a milers i va acabar a les portes de la Xina , despullat ja de tot paternalisme, disposat a escoltar abans de parlar.

El guió ha estat traduït i adaptat al català per Marc Vilarassau, jesuïta, a partir d’una obra escrita en francès per l’autor Fabrice Hadjadj que porta per títol “À quoi sert de gagner le monde. Une vie de saint François Xavier”. El director és el Jaume Belló, professor de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida, i membre de la Companyia de Teatre de Carrer “Xip Xap”. Els actors són Víctor Polo, Toni Vílchez, Anna Lloveras i Marc Vilarassau. El Col·legi Claver ha elaborat l’escenografia i el grup de teatre Xip Xap ha cedit el vestuari.

L’obra es representarà al teatre de l’Acadèmia Mariana de Lleida i la seva estrena està prevista per demà dissabte dia 2 de desembre de 2006 a les 18 hores, vigília de la festa de Sant Francesc Xavier. Hi ha programada una altra representació el mateix dissabte dia 2 a les 21 hores , així com el diumenge dia 3 de desembre a les 18 hores.

Està prevista, igualment, la seva representació durant el primer trimestre de l’any 2007, tant pel públic en general, com, especialment, pels alumnes de les escoles públiques i concertades de Lleida. No es descarta la seva difusió més enllà de la ciutat de Lleida seguint la presència dels jesuïtes a Catalunya, País Valencià i Mallorca.
 

Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>