fbpx

És necessària una llei per a l’upskirting?: la sobrelegislación desplaça a l’educació com a recurs socialitzador

COMPARTIR EN REDES

Des de posicions polítiques hi ha diverses maneres per canviar aspectes que impacten negativament en la societat. Fer lleis és una d’elles, però també modificar les actuals, fer campanyes de sensibilització o dotar de recursos als agents que han de sufragar el tema, però hi ha una manera que sobresurt per sobre de totes les altres: formar a través de la bona educació a ciutadans respectables que exerceixin els seus drets i deures de manera responsable.

La raó per la qual cal subratllar aquesta obvietat és per la nova llei que el Parlament britànic ultima per perseguir els que fotografiïn sota les faldilles. Un fet del tot reprovable, però que es pot abordar tipificant-lo com a delicte en lleis ja existents, que es poden actualitzar. Per què llavors una llei específica per a un delicte tan concret?

Els partits polítics utilitzen l’eina legislativa per subratllar accions polítiques i marcar una agenda ideològica determinada. El que provoquen és un entorn en el qual la burocràcia creix exponencialment i per cada detall s’ha de fer una llei, quan la definició de llei suggereix abordar un tema transversal de manera general perquè el jutge interpreti la norma i l’utilitzi en els casos concrets com pot ser, per exemple, el que aborda la llei britànica. Fer una llei per a cada cas concret només perquè es vol destacar políticament per sobre de la resta per a potenciar una part de l’electorat és un desgavell que provoca profunds problemes en la jurisprudència d’un país.

Perseguint l’upskirting

La Cambra dels Lords es prepara per examinar i previsiblement aprovar la llei que persegueix l’upskirting, la indecent i nova pràctica que consisteix a fer fotografies per sota de la faldilla de les dones sense el seu consentiment. La Llei preveu dos anys de presó com a pena màxima per a l’agressor.

«No quedaran impunes més abusos com el que vaig patir a Londres l’any passat. Tot i que els casos no desapareixeran d’un dia per l’altre, la prohibició suposa un gran avanç per a les dones britàniques. Si decidim portar faldilla, ens sentirem més tranquil·les i segures», així es manifestava l’escriptora Gina Martin de 27 anys, que va patir aquesta pràctica a l’estiu de 2017 en un concert i que va donar visibilitat mediàtica al fet. Gràcies a la campanya que ella va començar la Sexual Offences Act penalitzarà l’upskirting. La petició de la jove a les xarxes socials es va popularitzar, i es va llançar una petició per canviar la llei i va aconseguir 100.000 suports.

D’altra banda, aquest tipus d’accions fa qüestionar-se sobre el tipus de persones que componen la societat i el tipus d’educació -o manca d’ella- que s’està donant. Es tindrà en compte per construir una societat que eduqui en lloc d’una societat que sancioni?

¿Te ha gustado el artículo?

Ayúdanos con 1€ para seguir haciendo noticias como esta

Donar 1€
NOTICIAS RELACIONADAS

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Rellena este campo
Rellena este campo
Por favor, introduce una dirección de correo electrónico válida.

El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.