fbpx

Presentació del llibre de Daniel Arasa: Jesús en guerra (1936-1939)

COMPARTIR EN REDES

El periodista i escriptor Daniel Arasa acaba de publicar Jesús en guerra (1936-1939), “una exhaustiva investigació” sobre el que va passar en aquest poble de Tortosa que en aquell moment tenia poc més de 2.500 habitants.

L’autor intenta descriure en aquest llibre “la tragèdia de la Guerra Civil espanyola, amb les barbaritats dels dos bàndols plasmades en un sol poble”. Així recorda casos com el de la família del “Pequeño”, en la qual el sogre va ser assassinat pels anarquistes i el seu propi pare pels nacionals. “És un exemple especialment clar dels fets succeïts arreu d’Espanya, sobretot als territoris que primer van ser del bàndol republicà i van arribar després els nacionals: suportar els desastres generals de la guerra més les aberracions i repressions d’uns i altres. Aquest poble, a més, va quedar durant molt temps en la mateixa línia del front”, recorda Arasa.

Un dels fets que també es recull al llibre és que Jesús va canviar de nom dos cops durant aquest període: els de la CNT-Fai el van batejar com a Ascaso de Ebro i la Generalitat el va batejar com a Molins d’Ebre. Finalment, amb l’arribada dels nacionals va recuperar el nom de sempre. Durant gran part de la guerra “la repressió va ser la dels republicans”, però amb l’arribada dels franquistes les coses canvien i es posa en marxa una campanya de repressió: “Va ser pertinaç i implacable. Més de 80 persones van ser sotmeses a consells de guerra i es va afusellar més gent de la que havien assassinat els altres”, assegura Arasa.

Presentació:

Dia: dimecres, 10 de juliol

Hora: 19h.

Lloc: Memorial Democràtic (c/ Peu de la Creu, 4, Barcelona),a prop de la Biblioteca de Catalunya

 

¿Te ha gustado el artículo?

Ayúdanos con 1€ para seguir haciendo noticias como esta

Donar 1€
NOTICIAS RELACIONADAS
No se han encontrado resultados.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Rellena este campo
Rellena este campo
Por favor, introduce una dirección de correo electrónico válida.

El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.