fbpx

Suspens a la gestió de Donald Trump en l’equador del seu mandat

COMPARTIR EN REDES

El 20 de gener de 2017 Donald Trump jurava el seu càrrec com a 45è president dels Estats Units. Transcorreguts dos anys, els nord-americans atorguen un suspens a la gestió de Donald Trump en l’equador del seu mandat, al qual arriba envoltat de polèmica i excessos.

Només l’aprova el 37% dels nord-americans, mentre la seva sinceritat i l’ètica de la seva Administració són molt qüestionades. Només la gestió econòmica el salva de la garrotada, però gràcies al suport de 3 de cada 4 republicans, segons l’estudi ‘Trump Begins Third Year With Low Job Approval and Doubts About His Honesty’ (‘Trump comença el tercer any amb baixa aprovació del seu treball i dubtes sobre la seva honestedat’), elaborat pel Pew Research Center.

D’aquesta manera, els mètodes emprats pel seu repetit mantra «America first» no acaben de convèncer la majoria dels seus compatriotes, que no aproven algunes actuacions seves generadores de polèmica als EUA i a l’exterior: caòtica política internacional; bel·ligerància contra la Unió Europea; suport al lobby de les armes de foc; hostilitat cap als immigrants i construcció del mur fronterer amb Mèxic, que ha provocat el tancament de la mateixa Administració, i que, entre d’altres, són fets significatius per als nord-americans de l’era Trump.

La nova enquesta d’aquest centre de recerca, realitzada a 1.505 adults, es va dur a terme entre el 9 i 14 de gener.

Suspenso a la gestión de Donald Trump

Per obtenir un aprovat en la gestió de Trump, el seu airejat mantra «America first» no li ha servit de molt

La gestió de Trump, pitjor que la dels seus antecessors

«Dels cinc presidents anteriors, només Ronald Reagan tenia una qualificació d’aprovació de treball tan baixa en aquest moment de la seva presidència», com afirmen els responsables de l’estudi i es pot observar en el següent gràfic, reproduït a partir de l’estudi.

La gestión de Trump

La gestió de Donald Trump no arriba a l’aprovat a l’inici del tercer any en el càrrec

«Trump comença el seu tercer any amb un índex d’aprovació del seu treball el 37%; el 59% desaprova seu acompliment laboral», afegeixen en l’informe.

Per la seva banda, George H. W. Bush va obtenir als dos anys del seu mandat una aprovació del 58%, la mateixa que el seu fill George W. Bush, aquest amb alts i baixos; mentre la de Barack Obama va ser del 46%, la de Bill Clinton el 44% i la de Reagan el 37%, com mostra el gràfic.

Dubtes sobre la sinceritat i ètica de Trump

Alhora, els resultats de l’enquesta mostren que els nord-americans tenen certs dubtes sobre la sinceritat de Trump i sobre l’ètica de la seva Administració.

«Gairebé sis de cada deu (58%) diuen que confien en el que Trump diu menys que els presidents anteriors, en comparació amb el 54% de juny passat i el 51% al febrer de 2017, poc després d’assumir el càrrec», diu al respecte l’informe.

Els entrevistats també posen en qüestió «els estàndards ètics dels funcionaris de l’Administració superior. Només el 39% de qualifica els seus estàndards ètics com a excel·lents o bons, mentre que el 59% diu que no són bons ni dolents».

Així, tot i que «aquestes opinions han canviat poc respecte a l’any passat, són més baixes que les avaluacions d’ètica dels alts funcionaris de presidents que es remunten a Reagan», insisteix l’estudi.

Políticas económicas de Trump

Les polítiques econòmiques de Trump aproven en les enquestes

La gestió econòmica de Trump, el millor …

No obstant això, mentre el treball en general de Trump no arriba a l’aprovat, millor nota obté la seva gestió econòmica. «Més nord-americans diuen que les polítiques econòmiques de Trump han millorat les condicions (40%) que empitjorat (28%), mentre que el 29% diu que no han tingut gaire efecte», assenyala l’estudi.

En comparació amb la presidència d’Obama, al gener de 2011 «el públic va expressar opinions mixtes sobre l’impacte de les seves polítiques econòmiques, i gairebé els mateixos van dir que les seves polítiques van empitjorar les coses (31%) que van millorar (28%)».

També manifesten els enquestats que «Trump genera més confiança en la seva capacitat per prendre bones decisions sobre comerç i l’economia que en altres àrees. […] Al voltant de la meitat diu que té molta confiança en la capacitat de Trump per negociar acords comercials favorables (51%) i prendre bones decisions sobre política econòmica (49%)».

En qualsevol cas, «la presidència de Trump s’ha caracteritzat per un clima econòmic favorable i aquest segueix sent el cas avui en dia. Actualment, el 51% diu que les condicions econòmiques són excel·lents o bones, entre les qualificacions més altes en gairebé dues dècades», destaca l’estudi.

Política económica de Trump

«L’augment de les opinions econòmiques positives durant la presidència de Trump ha estat impulsada pels republicans», diu l’estudi

… gràcies als republicans

En qualsevol cas, «l’augment de les opinions econòmiques positives ha estat impulsat pels republicans«, matisa l’estudi en les seves conclusions.

«Tres quartes parts dels republicans qualifiquen a l’economia com a excel·lent o bona, amb un augment de només el 14% en contrast amb desembre de 2016, al final de la presidència d’Obama», com es veu en el gràfic.

Per la seva banda, «només el 32% dels demòcrates ofereixen qualificacions positives; Ara és menys probable que als demòcrates qualifiquin l’economia com a excel·lent o bona que al desembre de 2016 (46%) «, afegeix l’estudi.

La millora de l’ocupació en l’era Trump

Un altre dels aspectes positius de la presidència de Trump és l’evolució de l’ocupació: «les percepcions del públic sobre la disponibilitat de llocs de treball han sofert una transformació similar. Per primera vegada en les enquestes del Pew Research Center, que daten de 2001, una clara majoria dels nord-americans (60%) diu que hi ha molts llocs de treball en les seves comunitats».

«La majoria dels republicans (71%) i els demòcrates (53%) diuen que hi ha molts llocs de treball disponibles a nivell local», subratlla l’informe.

«No obstant això, les opinions favorables sobre l’economia i l’ocupació no han estat acompanyades per un augment en la satisfacció pública amb les condicions nacionals», conclou l’estudi en aquest apartat.

contra la gestión de Trump

«La majoria dels demòcrates volen que els líders dels partits ‘s’aixequin’ davant Trump»

Alçar-se davant Donald Trump

Una altra qüestió que analitza l’estudi són «les baixes expectatives per al llegat de Trump. Prop de la meitat (47%) pensa que Trump serà un president fracassat a llarg termini, en comparació amb menys (29%) que pensen que serà un president reeixit, i el 23% diu que és molt d’hora per dir-ho».

En aquest sentit, «les qualificacions per Trump són més negatives, en general, que per a Obama i George W. Bush en punts comparables en les seves administracions». I, «al febrer de 1995, més van dir que Bill Clinton no tindria èxit (34%) que èxit (18%)».

Per tot això, «la majoria dels demòcrates volen que els líders dels partits ‘s’aixequin’ davant Trump. Com va succeir fa un any, la majoria dels demòcrates (70%) volen que els líders del seu partit ‘s’aixequin’ davant Trump aquest any, fins i tot si això significa que es faci menys a Washington», diu l’estudi.

«Només el 26% vol que intentin el millor que puguin per treballar amb Trump, fins i tot si això significa decebre alguns grups de simpatitzants demòcrates», afegeix.

«Fa un any, el 63% dels demòcrates volia que els líders del seu partit s’enfrontessin al president. Entre els republicans, el percentatge que diu que Trump hauria de fer front als demòcrates ha augmentat del 40% fa un any al 51% actual «, segueix.

D’altra banda, la majoria dels enquestats opina que «Trump té la responsabilitat d’alliberar les declaracions d’impostos. Com en el passat, una majoria (64%) diu que Trump té la responsabilitat de donar a conèixer públicament les seves declaracions d’impostos; només el 32% diu que no té la responsabilitat de fer això. Gairebé tots els demòcrates (91%), i el 32% dels republicans, diuen que Trump hauria de publicar les seves declaracions d’impostos «, conclou l’estudi del Pew Research Center.

¿Te ha gustado el artículo?

Ayúdanos con 1€ para seguir haciendo noticias como esta

Donar 1€
NOTICIAS RELACIONADAS
No se han encontrado resultados.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Rellena este campo
Rellena este campo
Por favor, introduce una dirección de correo electrónico válida.

El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.