fbpx

2,3 milions d’euros per a la igualtat social

COMPARTIR EN REDES

Prop de 65.000 persones, que resideixen majoritàriament en zones d’alta diversitat social i cultural, seran les beneficiàries directes de les ajudes que l’Obra Social «la Caixa» ha concedit aquest any a través de 91 projectes que fomenten la convivència ciutadana intercultural, el desenvolupament social i la igualtat d’oportunitats. La suma d’aquestes ajudes arriba als 2,3 milions d’euros i el conjunt de projectes seleccionats compta amb la participació de prop de 500 professionals i 1.800 voluntaris.

La convocatòria d’Interculturalitat i Acció Social 2018 forma part del Programa d’Ajuda a Projectes d’Iniciatives Socials que impulsa anualment l’Obra Social «la Caixa» i que per aquest any inverteix 18,5 milions d’euros en projectes que atenen a diferents àmbits, sempre amb el propòsit d’oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social.

La convocatòria d’Interculturalitat i Acció Social pretén afavorir la interacció entre diferents col·lectius del territori per tal d’estimular la convivència ciutadana intercultural i el desenvolupament comunitari. A l’hora de seleccionar els projectes per a aquesta convocatòria s’han prioritzat aquelles propostes que afavoreixen la interacció entre diferents col·lectius del territori facilitant el pas de la coexistència a la convivència, que aborden la prevenció i/o resolució de conflictes en territoris d’alta diversitat, que contemplen la capacitació de persones que actuen com a agents de canvi en la comunitat i que estimulen la participació ciutadana i la implicació i coresponsabilitat de les famílies i els propis beneficiaris en el procés educatiu.

A més d’avaluar els objectius, la metodologia i l’impacte previst, la Fundació Bancària «la Caixa» posa especial èmfasi en aquells projectes que promouen el respecte i la dignitat de les persones, així com el sentiment de pertinença a la comunitat i la implicació personal per la cohesió social. L’empoderament de les persones destinatàries com a agents actius de canvi és crucial en el disseny, el desenvolupament i l’avaluació de les activitats. Només així s’aconsegueix un plantejament integral que actua directament amb la persona i la finalitat és la promoció de la comunitat.

¿Te ha gustado el artículo?

Ayúdanos con 1€ para seguir haciendo noticias como esta

Donar 1€
NOTICIAS RELACIONADAS

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Rellena este campo
Rellena este campo
Por favor, introduce una dirección de correo electrónico válida.

El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.