fbpx

Bisbe Toni, un reflex de Jesús

COMPARTIR EN REDES

Se’m fa complicat escriure sobre el Bisbe Toni Vadell, ja que qualsevol text que pugui fer quedarà curt per l’alegria i l’agraïment que sento en recordar-lo, però necessito compartir qui ha estat el Bisbe Toni per a mi quan ara ja fa unes setmanes de la seva mort.

Al Bisbe Toni tothom l’estimava i ell estimava a tothom. No em refereixo de forma retòrica, sinó de forma real. Tota persona que s’acostava a ell, era immediatament impregnada del seu somriure, la seva humilitat i la seva tendresa.

L’estimat Bisbe era un home de Crist, només seu, i com a conseqüència es donava a tots sense càlculs ni condicionants, només guiat per l’amor que li venia del Pare. Com l’aigua clara, en ell es veia el reflex del Salvador.

Era un pastor amb molta olor d’ovella. Sempre amb la seva motxilla on encabia el seu bàcul plegable, visitant parròquies, grups, moviments, famílies o fins i tot te’l podies trobar sopant en un pis d’estudiants en unes condicions que ja us podeu imaginar.

Penso que una de les grans virtuts del Bisbe Toni era la seva escolta activa. Primer escoltava pacientment, després amb delicadesa aconsellava, comentava o senzillament regalava una paraula de consol.

Recordo conèixer al Bisbe Toni tot just arribat a la diòcesi a finals del 2017 en un acte al Seminari. Havia llegit en algun indret que era escout i, per tant, volia donar-li a conèixer els Scouts d’Europa dels quals formo part. Vaig tenir tan sols un moment, però dit i fet, davant la meva perplexitat, em va donar el seu número de telèfon perquè l’escrivís dient a quina activitat podia venir. Des d’aleshores van ser moltes les ocasions en què el Bisbe va participar de les nostres activitats: rutes, la llum de Betlem, concerts. M’atreviria a afirmar que tots els scouts l’hem sentit sempre molt proper, era un de nosaltres.

L’altre gran motiu de relació amb el Bisbe Toni ha estat el Beat Joan Roig. Un Beat que el Bisbe va conèixer arran de la preparació de la seva beatificació i al qual va estimar fins el seu últim alè.

Justament en iniciar-se els preparatius per a la beatificació de l’estimat Joan, el Bisbe va recordar que jo li havia parlat sobre l’exemplaritat del Joan Roig en algunes de les nostres converses anteriors (havia tingut l’oportunitat de conèixer en Joan gràcies a la biografia que m’havia regalat el meu director espiritual mossèn Francesc Espinar). Així doncs, va creure oportú que formés part de la comissió de preparació de la beatificació permetent-me conèixer l’associació d’amics d’en Joan Roig.

havia vist clar la necessitat de crear un grup per a joves professionals que volgués formar-se en la Doctrina Social de l’Església i alhora la posés en pràctica

La setmana posterior a la beatificació, el Bisbe Toni em va citar per comentar que en la beatificació d’en Joan havia vist clar la necessitat de crear un grup per a joves professionals que volgués formar-se en la Doctrina Social de l’Església i alhora la posés en pràctica, inspirat per la Federació de joves Cristians de Catalunya de la qual el Beat Joan en va ser membre.

Em va impressionar la seva determinació, dedicació i lideratge. D’aquesta idea va sortir el grup Beat Joan Roig. Vam ser uns afortunats, ja que vam gaudir molt sovint de la presència del Bisbe. Recordo amb especial estima el cap de setmana de formació del grup durant la primavera de 2021 en la qual una vintena de joves vam sentir com Crist utilitzava al Bisbe com a instrument de la seva misericòrdia. Fou un cap de setmana a on el Pare ho va impregnar tot, va ser preciós.

Avui el grup és ja una comunitat de joves cristians de diferents parròquies i carismes que anhelem continuar el camí que va començar a obrir el Bisbe Toni.

I acabo. Gràcies, Bisbe Toni pel teu exemple. Som molts el qui hem vist en tu un model de Santedat. Has marcat a tota una generació de cristians mostrant que la verdadera revolució és la de l’amor. El Pare ja t’ha cridat, però sabem que tu ja ens mires des del cel amb un somriure, perquè sí, quan recordo el Bisbe Toni no puc evitar somriure i sentir la profunda alegria de sentir-me estimat per Jesús i veure’t a tu, amb una mirada de tendresa, el nostre pastor, el Bisbe Toni.

Tota persona que s'acostava a ell, era immediatament impregnada del seu somriure, la seva humilitat i la seva tendresa Clic para tuitear

¿Te ha gustado el artículo?

Ayúdanos con 1€ para seguir haciendo noticias como esta

Donar 1€
NOTICIAS RELACIONADAS

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Rellena este campo
Rellena este campo
Por favor, introduce una dirección de correo electrónico válida.

El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.