fbpx

L’Ajuntament de Barcelona desmereix el Nadal i l’oposició s’acarnissa amb Ada Colau

COMPARTIR EN REDES

La gran part de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona s’ha revelat contra el tractament que està rebent el Nadal per part del Govern de l’alcaldessa Ada Colau. Ja els barcelonins els últims anys es venien queixant com Barcelona lluïa desmillorada i es descafeïnaven les celebracions del Nadal i els ornaments nadalencs a la capital catalana. Aquest any els ciutadans han vist com la ciutat llueix encara pitjor. L’oposició s’ha fet ressò d’aquesta realitat i ha instat a l’alcaldessa a un canvi necessari i immediat.

Ada Colau no està sent l’alcaldessa de tots els barcelonins sinó d’alguns dels que li donen suport, però oblida la religiositat d’unes Festes de la qual una gran part dels habitants de la ciutat participen, o també oblida que la seva ideologia no s’ha d’imposar a la institució que representa el consistori català.

Els grups de l’oposició han acusat el Govern de Colau de manifestar els seus complexos ideològics i han demanat que donin suport al comerç a Barcelona i alegrin la il·lusió infantil. El regidor de Ciudadanos Paco Serra va afirmar «les bombetes no són ni d’esquerres ni de dretes, són insuficients!; almenys, a Barcelona». «Vostès porten anys demostrant que són uns inútils a l’hora de celebrar el Nadal -va subratllar la representant d’ERC Trini Capdevila al regidor de Comerç, Agustí Colom-. La plaça Catalunya fa pena, i la d’Urquinaona, por». I és que en l’arc parlamentari municipal el que hi ha hagut ha estat unanimitat a criticar l’enfocament del Nadal que està fent el partit de govern.

PDECat, Cs, ERC, PSC i PP s’han unit sorprenentment en aquesta crítica a la gestió del govern actual coincidint en què Barcelona llueix durant aquestes festes més trista que mai. «Cal un debat sobre la il·luminació de carrers, façanes i equipaments -va afirmar el demòcrata Raimond Blasi-. Hem de deixar enrere la foscor que ens va portar el Senyor Hivern i la seva celebració del solstici. Hem de promoure la participació ciutadana, recuperar el concurs d’il·luminació de façanes, tenir en compte als veïns …». «La propera campanya de Nadal ha de ser fruit d’un pacte -va afirmar Montse Ballarín, del PSC-. Cal fomentar el consum responsable, però sense sacrificar l’economia local. Aquesta temporada és fonamental per al comerç». «La campanya de Nadal és un ostatge polític de Colau», va sentenciar el popular Javier Mulleras.

Tots els grups de l’oposició, excepte la CUP, que va preferir no participar en el debat, es van fer ressò de les queixes que els comerciants no paren de repetir aquests dies. La immensa majoria dels regidors del consistori va demanar així un punt d’inflexió, un nou model de col·laboració públic privada, un projecte del celebració nadalenca de ciutat en el qual participin gremis, veïns i comerciants, però que estigui del tot liderat per l’Ajuntament.

Un pessebre inintel·ligible

D’altra banda, el tradicional pessebre de la plaça Sant Jaume aquest any ha costat 114.000 euros. En la seva inauguració, els periodistes van quedar convençuts que la factura era de 60.000 euros. Però el comissionat de Cultura, Joan Subirats, va informar ahir que el cost és de 114.000 a causa de les despeses en vigilància, muntatge, desmuntatge. Es tracta, però, d’un Betlem que pocs han entès i que respon a un sopar on hi ha cadires buides.

Els edils del PP i Ciutadans van demanar al govern d’Ada Colau que desmantelli aquest pessebre i en posi un altre de tradicional. Cs i PP van acusar als comuns de menysprear el caràcter religiós del Nadal. «Farien una altra performance amb altres religions?», va dir Marilén Barceló, de Cs. «Colau vol fer-li la competència al Grinch -va destacar el popular Alberto Villagrasa-, els nens no entenen res!».

¿Te ha gustado el artículo?

Ayúdanos con 1€ para seguir haciendo noticias como esta

Donar 1€
NOTICIAS RELACIONADAS

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Rellena este campo
Rellena este campo
Por favor, introduce una dirección de correo electrónico válida.

El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.